Nagyvilág koronavírus

Romániában átlépte az 1000-et a fertőzöttek száma

Csütörtök délutánig a járvány 17 halottat követelt.

A Kommunikációs Stratégiai Csoport csütörtöki jelentése szerint az elmúlt 24 órában 123 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, így Romániában eddig hivatalosan 1029-en fertőződtek meg a járvány kezdete óta. Csütörtök délutánig a járvány 17 halottat követelt az országban, 97 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak, írta a Transindex.

11-re nőtt azoknak a száma, akik külföldön haltak bele a fertőzésbe, és jelenleg 59 román fertőzöttet kezelnek külföldön (44-et Olaszországban, 4-et Spanyolországban, 2-öt Namibíában, 2-öt Indonéziában, 3-at Franciaországban, és egyet-egyet Írországban, Nagy-Britanniában és Luxemburgban.

Az új romániai fertőzöttek életkora 7 és 87 év közöttire tehető. Csütörtökön 29 páciens állt intenzív terápiás kezelés alatt, közülük 23-nak súlyos volt az állapota.

A részleges kijárási tilalom hatályba lépése, vagyis hétfő este óta,  548 embert helyeztek hatósági karanténba, mert nem tartották be a az előírásokat. Tizennégy, hatósági karanténban lévő személy elhagyta a karanténközpontot, ezért újabb 14 napra vesztegzár alá vonták őket.

Jelenleg 6151 ember van hatósági karanténban, több mint 110 ezer pedig otthoni elkülönítésben. csaknem 16 ezer koronavírus-tesztet végeztek el, 823-at magánlaborban.

Kiemelt kép: MTI/Veres Nándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik