Nagyvilág koronavírus

Megszöknek a kórházakból a koronavírus-fertőzöttek Spanyolországban

Hatalmas, szükségtelen feladatokra panaszkodik a spanyol rendőrség a Welt cikke szerint: a kórházakból kiszökött koronavírus-fertőzötteket kell megtalálniuk és visszaszállítaniuk az intézményekbe. A spanyol biztonsági szolgálatok felelőtlen emberekről beszélnek.

Keddi, madridi sajtótájékoztatón Jose Ángel González, a spanyol rendőrségi igazgatja arról számolt be, hogy számos intézményből számos fertőzött szökött meg, ez pedig hatalmas munkát ad az őket felkutató és visszaszállító biztonsági szolgálatoknak. González hozzátette: csak az elmúlt órákban két ilyen eset fordult elő: a Madrid közeli Leganésben és a Spanyolország keleti részén fekvő tengerparti városban, Benidormban.

González nem csak rájuk, hanem azokra a felelőtlen honfitársaira is panaszkodott, akik megszegik a másfél hete kihirdetett kijárási korlátozást. Hozzátette: csak az elmúlt 24 órában 80 „felelőtlen és szolidaritásra képtelen” embert kellett letartóztatniuk emiatt.

A csaknem 47 millió spanyolországi lakos március 15-e óta csak bizonyos esetekben, például bevásárlás alkalmával hagyhatja el lakhelyét.

Kiemelt kép: Patricia J. Garcinuno/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik