Nagyvilág koronavírus

Szerbiában átlépte a háromszázat a fertőzöttek száma

94 embert teszteltek, közülük mutatták ki az 54 koronavírusost.

Az elmúlt huszonnégy órában 54-gyel 303-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a kedden 15 órakor közzétett adatok szerint, írja a Szabad Magyar Szó. Az elmúlt huszonegy órában 94 embert teszteltek, közülük mutatták ki az 54 koronavírusost.

Közülük 27-et kórházban ápolnak, míg ugyanennyien házi karanténban vannak. Az Egészségügyi Minisztérium hétfőtől csak naponta egyszer teszi közzé adatait. Predrag Kon epidemiológus azt mondta, egyelőre beváltak a kormány rendelkezései a koronavírus-fertőzés lassítása érdekében, nem kell teljes kijárási tilalmat elrendelni, településeket elszigetelni egymástól.

Mindenkit tesztelnünk kell, aki fertőzöttel került kapcsolatba, és azokat is akik önkéntes karanténban vannak. Ez egy óriási feladat, de ezzel az új stratégiával meggyorsíthatjuk a fertőzöttek kiszűrését.

A szakember arra a kérdésre, jelenleg hány fertőzött lehet Szerbiában, azt mondta, nagyjából 10 ezer ember van önkéntes karanténban, őket mind tesztelni kell. Közölte, a járvány most a 19. napjánál tart, a vírus robbanásszerű terjedése jellemzően a harmadik-negyedik hétre esik, de Szerbiában ezt sikerült eddig féken tartani.

Kiemelt kép: A szerb hadsereg védőmaszkos katonái a belgrádi infektológiai klinika előtt. MTI/AP/Darko Vojinovic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik