Nagyvilág koronavírus

Éjféltől nem hagyhatják el Ukrajnát polgárai

Ukrajnában újabb szigorító intézkedéseket vezettek be a koronavírus miatt.

Ukrajna megtiltotta a kiutazást, a kormány rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy kedd éjféltől senki sem hagyhatja el az országot turisztikai céllal, a kijevi „Boriszpol” repülőtér kivételével minden légi kikötőt bezárnak, írja a Kárpátinfo.net.

A karantén ideje alatt működő intézményekben a 1,5 méteres személyes térre figyelmeztető jelzéseket kell használni. A szabály betartását a rendőrség felügyeli.

Újabb három megyében  (Donyeck, Cserkaszi, Ternopil) hirdettek szükségállapotot, így az már kilenc megyében érvényes. A kormány döntése értelmében mostantól június 1-ig tilos az etil alkohol kivitele Ukrajnából.

Ukrajnában az Egészségügyi Minisztérium reggeli adatai szerint a 11 új esettel a koronavírus-fertőzöttek száma 84-re emelkedett. Eddig három ember vesztette életét, egy beteg pedig felgyógyult.

Kiemelt kép: Pestisdoktor maszkot viselő nő a nyugat-ukrajnai Lviv városban március 22-én, az új típusú koronavírus-járvány idején. A középkorban a pestisjárvány sújtotta települések betegeit kezelő pestisdoktorok a madárcsőrre emlékeztetõ maszkba illatos növényeket raktak, hogy megakadályozzák a rossz levegõ belélegzését. MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik