Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: lélegeztetőgépre kellett rakni egy 12 éves amerikai lányt

A kisgyerek az életéért küzd.

Olyan súlyos állapotba került egy koronavírussal fertőzött 12 éves kislány az Egyesült Államokban, hogy lélegeztetőgépre kellett rakni – jelentette a CNN. A hírtelevíziónak a kislány családja számolt be az esetről, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy nem csak az időseket veszélyezteti a járvány.

Az Emma nevű lányt március 15-én diagnosztizálták tüdőgyulladással, és pénteken derült ki, hogy koronavírus fertőzte meg. A jelenleg stabil állapotban lévő lánynak nem volt semmilyen már meglévő betegsége, nem utazott sehova, és nem lehet tudni, hogy hol és kitől kapta el a vírust – mondta el a CNN-nek a lány unokatestvére, Justin Anthony.

A kislányt kezelő atlantai gyerekkórház szóvivője a hírtelevíziónak csak annyit erősített meg, hogy van egy koronavírusos betegük, de állapotáról nem közöltek információkat. Jessica Pope közölte, hogy a beteget izolálták, és különös odafigyeléssel foglalkoztak vele.

A koronavírus leginkább az idősekre és a már meglévő egészségügyi problémákkal küzdő emberekre veszélyes, gyerekeknél csak enyhe tünetekkel jelentkezik. A kínai hatóságok hivatalos adatai szerint Kínában csak egy húsz évnél fiatalabb ember halt bele a vírusba, miközben majdnem 45 ezren betegedtek meg.

Egy, az amerikai gyermekgyógyászati akadémia szaklapjában megjelenő tanulmány szerint Kínában egy 14 éves fiú halt meg, miután megfertőzte a koronavírus. A lap adatai szerint a megfertőzött kínai gyerekek 6 százaléka került súlyos állapotba, míg a felnőtteknél ez a szám 18,5 százaléka. A tanulmány szerint 731 bizonyított és majdnem 1500 gyanított gyerekfertőzés volt Kínában – írta a CNN.

Emma történetét a család azért osztotta meg a nyilvánossággal, hogy az emberek lássák, nem csak az idősek vannak veszélyben. Justin Anthony kijelentette:

Mindenki azt mondogatja, hogy a fiatalokat ez nem érinti, de itt van egy 12 éves, aki az életéért küzd. Az embereknek komolyan kell venniük ezt.

A kiemelt képen egy amerikai egészségügyi dolgozó készül tesztelésre, a Virginia állambeli Arlington városában. Fotó: AFP / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik