Nagyvilág koronavírus

Tizenegy millió forintnyi dollárjába került egy nőnek a koronavírusa

Az amerikai egészségügyi rendszernek számos anomáliája van, egy ott élő nő most szembesült azzal, mit jelent, ha nincs biztosítása.

Danni Askini történetéről a Time ír: a nőnek (27 millió honfitársával együtt) nincs biztosítása, így amikor február végén mellkasi fájdalmak, nehézlégzés és migrén jelentkezett nála, felhívta az onkológusát, aki a limfómáját is kezelte. Orvosa arra gyanakodott, hogy az új gyógyszereire reagál így a szervezte, így továbbküldte őt – később orvosok azt mondták neki, hogy valószínűleg tüdőgyulladása van.

A következő néhány napban Askini azt vette észre, hogy a láza fel-le ugrál, ráadásul (a tüdejében található folyadék miatt) váladékot is elkezdett felköhögni. Hét nap után újabb vizsgálatok alá vetették, majd amikor az orvosok enyhítették az influenzára és a tüdőgyulladásra utaló tüneteit, hazaküldték, hogy gyógyuljon. Három napot kellett várni a teszt eredményére, ami pozitív lett Covid-19-re.

Néhány nappal később megjött a számla a tesztekről és a kezelésről, az összeg láttán pedig Askini annyit mondott:

Nem is ismerek senkit személyesen, akinek ennyi pénze lenne.

Merthogy a csekken 35 ezer dollár állt, ami átszámítva több mint 11 millió forint. A nő jelentkezett a Medicaidbe, és azt reméli, a a program visszamenőlegesen is kifizeti a költségeket.

Kiemelt kép: Bloomberg

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik