Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: Bajorország kijárási korlátozásokat vezet be

Markus Söder bajor miniszterelnök müncheni sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy péntek éjféltől egész Bajorországban kijárási korlátozásokat vezetnek be — írta meg a Spiegel.

Söder arról is beszélt, hogy egyelőre két hétre terveznek. A szigorításra azért van szükség, mert egyre több a fertőzött és már nem tudják azonosítani a kontaktszemélyeket. Továbbra is szabad elmenni otthonról dolgozni, és szabad orvoshoz, gyógyszertárba és élelmiszerboltba menni. Szabad továbbá sétálni, kutyát sétáltatni és sportolni, de csak egyedül vagy a legszűkebb családi körben. Bajorországban az igazolt fertőzések száma csütörtökről péntekre 35 százalékkal nőtt, így átlépte a kétezres határt, az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségben (Covid-19) elhunytak száma pedig 10-ről 15-re emelkedett.

Söder az MTI híre szerint már csütörtökön arról beszélt a müncheni tartományi gyűlésben, hogy ha az emberek nem korlátozzák kapcsolataikat önkéntesen, a kormány egész Bajorországra kijárási korlátozásokat rendel el. A cseh határ közelében fekvő Tirschenreuth járás egyik településén, a Mitterteich nevű kisvárosban ezt már be is vezették, mert az előző hétvége alatt megháromszorozódott, 10-ről 30-ra emelkedett az igazolt fertőzések száma, amit egy március elején tartott helyi sörfesztivállal hoznak összefüggésbe.

Pétekre virradóra 3000 fővel ugrott meg a koronavírus-fertőzöttek száma Németországban.

Kiemelt kép: Peter Kneffe/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik