Nagyvilág koronavírus

A Twitter letiltja koronavírusról terjedő tévhiteket

Letiltotta a Twitter amerikai mikroblog-szolgáltató az új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos félrevezető információk közzétételét az oldalon – írja az MTI.

A közösségi platform ezentúl minden olyan tartalom közzétételét tiltja, amely szembemegy a tudományos szakemberek iránymutatásával vagy hamis gyógymódokat javasol.

A Twitter blogbejegyzésben kiemelte, hogy az új szabályok értelmében el kell távolítani minden olyan posztot, amely arra buzdít, hogy az emberek az egészségügyi hatóságok előírásaival ellentétesen cselekedjenek. Nem lehet például azt terjeszteni a jövőben, hogy a szappant gyártó cégek összeesküvése lenne, hogy az embereket arra kérik a hatóságok: mossanak kezet. Azt sem szabad híresztelni, hogy a Covid-19 névre keresztelt betegség aromaterápiával és illóolajokkal megelőzhető.

A Facebook már januárban bejelentette, hogy eltávolítják a járvánnyal kapcsolatos hamis állításokat vagy összeesküvés-elméleteket terjesztő bejegyzéseket.

Kiemelt kép: A koronavírus-járvány terjedése miatt szájmaszkot viselő férfi sétál a bejrúti bazárban 2020. március 18-án. Iránban 17361-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, 1135-en életüket vesztették. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Ajánlott videó

Olvasói sztorik