Nagyvilág koronavírus

Szlovákia egymillió védőmaszkot kapott Kínától 

Meg ingyen 100 ezer koronavírus-gyorstesztet is.

Pozsonyba a szlovák kormánygép szállított Kínából egészségügyi segédeszközöket, egymillió védőmaszkot és százezer gyorstesztet, amely képes informatív jelleggel kimutatni a fertőzést egy órán belül – írta a Paraméter.

A gépet Peter Pellegrini kormányfő és Denisa Saková belügyminiszter várta a repülőtéren. A leköszönő miniszterelnök azt mondta, a kormánygépet átalakították áruszállításra, az üléseket ideiglenesen eltávolították belőle.

Pellegrini köszönetet mondott Kínának, emlékeztetett, pár hete Pozsonyban fogadtak egy kínai repülőgépet, az együttműködés eredménye lett, hogy most Kína támogatta Szlovákiát. Arról is beszélt, hogy külön hálás a pekingi kormánynak azért, mert a védőmaszkok mellé 100 ezer gyorstesztet ingyen adtak.

Az életben nem vártam még így egy repülőgépet sem. Szorítsunk, hogy a következő órákban megérkezzen egy újabb repülőgép Törökországból, amely orvosi segédeszközöket hoz

– mondta Pellegrini, aki szerint a szállítmány legkésőbb péntek reggel érkezhet meg Szlovákiába.

A védőmaszkok szétosztására az egészségügyi minisztérium és a központi válságstáb már kidolgozott egy tervet a szükségletek prioritása alapján. Denisa Saková belügyminiszter a cseh kormánynak és belügymininszternek mondott köszönetet, mert segítettek a szervezésben. Mint korábban megírtuk, Csehország is Kínától vásárolt védőeszközt és gyorstesztet, a prágai kormány is különgépet küldött a rakományért.

Kiemelt kép: Peter Pellegrini / Facebook 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik