Nagyvilág koronavírus

Merész intézkedésekre szólította fel az országokat a WHO

Merész intézkedésekre szólította fel az európai országokat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében kedden Koppenhágában.

Európa vált a világjárvány (pandémia) epicentrumává – emlékeztetett Hans Kluge. Úgy fogalmazott, hogy kivétel nélkül minden országnak meg kell tennie a legmerészebb intézkedéseket, hogy gátat tudjanak szabni a betegség terjedésének.

Számos európai ország döntött határzárakról és a közösségi életet érintő – gyakran drasztikus – korlátozásáról. A kontinensen legsúlyosabban érintett Olaszország szerdán rendelt el országos kijárási tilalmat. A hétvégén Spanyolország szintén ilyen lépésre szánta el magát. Franciaország kedd délutántól vezetett be kijárási korlátozásokat.

Legfrissebb értesülések szerint Olaszországban csaknem 28 ezer fertőzött van, a halottak száma pedig meghaladja a 2100-at. Spanyolország kedden majdnem kétezer új esetet jelentett, így a fertőzöttek száma több mint 11 ezerre nőtt, az országban csaknem ötszáz ember hunyt el. A WHO szerint két munkatársánál is kimutatták a vírust, őket otthonokban elkülönítették.

Egyre többen megszegik a kijárási tilalmat Olaszországban
Hétfőn 7890 személy ellen tettek feljelentést. Szicília tengerpartjain is többeket megbírságoltak, mivel a jó időt kihasználva a strandokon napoztak.

kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik