Nagyvilág koronavírus

Már 1000 koronavírusos beteg van Magyarország szomszédjában

Ausztriában hétfőre 1018-ra nőtt a fertőzöttek száma – írja az MTI.

Az országban üzletek nagy része nem nyitott ki, az éttermek, kávézók és bárok is zárva tartanak. Az élelmiszer-üzletekben, a drogériákban alacsony volt a forgalom, a vásárlási láz múlt héten véget ért.

A legtöbb megbetegedést egyébként Tirolban diagnosztizálták (254 fő), Felső-Ausztriában 202-en, Alsó-Ausztriában 152-en, Stájerországban 139-en, Bécsben 128-an, Salzburgban 58-an, Vorarlbergben 55-en, Karintiában 18-an, Burgenlandban pedig tízen kapták meg eddig a betegséget.

Összesen három halálos áldozatról tudni az országban. Az első, egy 69 éves férfi csütörtökön halt meg, ő a múlt hónapban Olaszországban járt, és feltehetően ott fertőződött meg. A második áldozat egy 65 éves férfi, aki vasárnap hunyt el a bécsi Ferenc József Császár Kórházban, ő többféle betegségben is szenvedett. A harmadik áldozat egy 76 éves nő, aki hétfő éjszaka hunyt el Stájerország tartományban, több betegsége is volt, ezért már korábban kórházi ellátásban részesült.

Kiemelt kép: Egy bécsi üzletutca, a Kohlmarkt 2020. március 11-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványa miatt a száz főnél nagyobb közönséget vonzó minden zárt térben tartott és az ötszáz fősnél nagyobb minden kültéri rendezvényt betiltott az osztrák kormány. MTI/EPA/Christian Bruna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik