Nagyvilág koronavírus

Spanyolországban egy nap alatt több mint 2 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

A BBC  tudósításában látni, hogy 24 óra alatt több mint kétezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, és több mint százan meghaltak Spanyolországban. A Guardian cikke szerint Spanyolországban így már összesen 288 halott van és több mint 8 ezer fertőzött.

Pedro Sánchez Spanyolország miniszterelnöke szombaton szükségállapot bevezetését jelentette be. Korlátozzák a lakosok szabad mozgását a következő tizenöt napban, az emberek alapvetően csak az otthonuk és munkahelyük között közlekedhetnek. Ezenkívül egészségügyi intézménybe, élelmiszerboltba, patikába, bankba, biztosítóhoz, trafikba, tisztítóba, benzinkútra mehetnek, illetve előre nem látható sürgős esetben tartózkodhatnak közterületen.

Az egész ország területén felfüggesztik az oktatást az óvodától az egyetemig, valamint minden sport- és kulturális rendezvény megtartását is. Zárva kell tartaniuk a vendéglátóhelyeknek, csak a házhozszállítási szolgáltatás működhet. A rendelkezés idejére néhány kivétellel a felére csökken az országon belül a vasúti, a közúti, a légi és a vízi tömegközlekedési járatok száma.

Spanyolországban már csak dolgozni, bevásárolni és orvoshoz lehet menni
Nagyon felgyorsult a koronavírus terjedése, drasztikus lépésekkel igyekeznek megállítani.

kiemelt kép: afp

Ajánlott videó

Olvasói sztorik