Nagyvilág koronavírus

Berlinben tüntetni, máshol temetni is tilos

Több német tartományban zárnak be intézményeket.

Több német tartomány bezárja az uszodákat, mozikat, edzőtermeket, klubokat és bárokat is a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért. Az MTI emlékeztet rá,  Németország továbbra is a legérintettebb európai államok közé tartozik: a fertőzöttek száma szombaton 733-mal 3795-re nőtt. A halálos áldozatok száma nyolc.

Berlinben betiltották az 50 fősnél nagyobb tüntetéseket. Az éttermekben az asztaloknak legalább másfél méteres távolságra kell lenniük egymástól.

A járvány által viszonylag kevéssé érintett Schleswig-Holstein vezetése messzebb ment, arra kérte a lakosokat, hogy halasszák el a magánjellegű eseményeket, az esküvőket és a temetéseket is.

Az észak-rajna-vesztfáliai Kölnben, a járvány gócpontjában vasárnaptól április 10-éig minden tüntetést betiltottak. A kölni dómba mostantól csak imádság céljára szabad bemenni. A Saar-vidéken bezárják a bárokat, a diszkókat és a nyilvánosházakat.

A német tartományokban már korábban meghozták azt a döntést, hogy az óvodától a középiskoláig nagyjából öt hétre bezárnak minden oktatási intézményt.

Kiemelt kép: Hongkongi turisták a berlini dóm elõtt március 13-án. A járvány megfékezése miatt a német fõvárosban április 19-ig bezárnak a múzeumok. MTI/EPA/Hayoung Jeon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik