Nagyvilág koronavírus

Szerb elnök: „Akkor nincs többé kávézó, színház, bár, és akkor a hadsereg kivonul az utcákra, és tudjuk mi lesz a vége”

Koronavírus-jelentés Szerbiából, Szlovéniából, Horvátországból és Romániából.

Aleksandar Vucic szerb elnök szombaton a válságstáb ülése után tartott sajtótájékoztatóján felvetette, hogy hazájában is szükséghelyzetet hirdetnek a vírus terjedése miatt:

Nem zárom ki ezt  a lehetőséget, de abban a pillanatban amikor bevezetik, nincs többé kávézó, színház, bár. És akkor a hadsereg kivonul az utcákra, és tudjuk mi lesz a vége.

A szerb államfő szerint elegendő állami laboratórium áll rendelkezésükre a vírustesztek elvégzésére. Vucic szerint járvány közepette nem is a tesztek mennyisége a kulcsfontosságú dolog, hanem hogy a polgárokat ne a pletykák és ostobaságok vezéreljék, hanem a szakemberek útmutatásai szerint cselekedjenek.

Szerbiában 41 betegről tudni, ebből 21-en szorulnak kórházi kezelésre, és egy ember van lélegeztetőgépen.

Horvátországból 5 új koronavírusos betegről érkezett hír, velük 37-re emelkedett a fertőzöttek száma, Szlovéniában 141 fertőzöttet tartanak nyilván.

A román államelnök, Klaus Iohannis szombaton kihirdetett egy jogszabályt, melynek értelmében a 12 évnél kisebb egészséges gyereket vagy 18 évnél kisebb fogyatékkal élő gyereket nevelő szülők szabadnapot kérhetnek munkáltatójuktól, amennyiben a hatóságok rendkívüli esetek miatt elrendelték az iskolák bezárását. Romániában szerda óta zárva vannak az iskolák és az óvodák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik