Nagyvilág koronavírus

Szlovákia bezárja az összes iskolát, óvodát, repülőteret, korlátozza az üzletek nyitvatartását

A válságstáb súlyos intézkedéseket fogadott el a koronavírus terjedésének megakadályozásáért.

A szlovák válságstáb csütörtöki ülésén a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban megelőző jellegű biztonsági intézkedéseket fogadott el, írja a Paraméter. Szlovákia bevezeti a határellenőrzést. Csak a nagyobb határátkelők fognak működni. Lezárják Szlovákia mindhárom nemzetközi repülőterét.

Leállítják a nemzetközi szállítmányozást, kivéve az áruszállítást és bevezetik a kötelező karantént, ami mindenkire vonatkozik, aki a koronavírus által veszélyeztetett országból tér haza. A válságstáb az összes iskolát, óvodát, illetve oktatási, szociális és kulturális intézményt bezárat. A belföldi vonatjáratok a szünidei üzemidő szerint közlekednek.

A bevásárlóközpontok csak korlátozott nyitvatartás szerint működhetnek (hétvégén csak élelmiszert, gyógyszereket és drogériai termékeket lehet vásárolni). Bezárnak a kocsmák, bárok, étternek, síközpontok, wellnessközpontok és aquaparkok.

A szlovák kormány szerdán rendkívüli helyzetet hirdetett az új típusú koronavírus terjedésének veszélye miatt, Az intézkedés csütörtökön reggel hat órától lépett életbe az ország egész területén.

 

Kiemelt kép: MTI/EPA/Martin Divisek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik