Nagyvilág koronavírus

Ludovic Orban online tanórákat akar

Az ügyvivő kormányfő nem lelkesedett azért, hogy az állami tévé adja le a tanórákat.

Romániában szerdától március 22-éig bezárták az iskolákat, óvodákat és bölcsődéket a koronavírus terjedése miatt. Ludovic Orban ügyvivő kormányfő felkérte oktatási miniszterét, hogy az iskolák a kényszervakáció idején biztosítsanak online tanítást, legalább a fontos tantárgyak esetében, írta a Transindex.

Monica Anisie jelezte, már lépett ebben az ügyben és tárgyalt a  Román Televízióval is, hogy filmezzék le a tanórákat. Ezt a megoldást a kormányfő kevésnek tartotta, mivel a gyerekek nem tévét, hanem internetet néznek, ezért a minisztert arra kérte, a kormány ülése után elemezzék az összes létező lehetőséget, közülük a legmegfelelőbbet mielőbb vezessék be.

A Maszolnak előzőleg Vass Levente RMDSZ-es képviselő, egészségügyi szakpolitikus üdvözölte az óvintézkedéseket, szerinte a román hatóságok próbálják elkerülni a Kínában és Olaszországban tapasztalt hibákat.

Az iskolák bezárása nagyon észszerű döntés volt ebben a helyzetben.

– hangsúlyozta. Szerinte erre azért volt szükség, mert a több száz gyereket, tanárt, kisegítő személyzetet tömörítő intézményekben  nagyon nehéz megállapítani, ki kitől lett fertőzött, kinek adta tovább a vírust. Ha egy-egy iskolában megjelenik a fertőzés, akkor utána villámsebességgel szétszóródhat a teljes településen, óriási gondot okozva az egészségügyi szakembereknek.

Az iskolamentes időszakben a a gyerekek kerüljék a plázákat, a bevásárlóközpontokat, nagyszüleikkel se menjenek zsúfolt helyekre. A szakember, háromgyerekes apaként, a kiskorúaknak főleg otthoni foglalkozásokat javasolt.

Koronavírus: egyre reálisabb a tanítási szünet
A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint az ugyanakkor nehéz helyzetbe hozná az iskolákat.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Robert Ghement

Ajánlott videó

Olvasói sztorik