Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: Spanyolország nem fogad Olaszországból érkező repülőgépeket

Két héten át nem fogad Olaszországból érkező utasszállító repülőgépeket Spanyolország szerdától a koronavírus-fertőzés terjedésének csökkentése érdekében – döntött a spanyol kormány keddi ülésén Madridban.

Az intézkedést a kabinet azzal indokolta, hogy a fertőzések nagy többsége behurcolt esetnek számít, az érintettek vagy Olaszországban jártak a közelmúltban, vagy kapcsolatba kerültek olyan személlyel, aki onnan érkezett. Spanyolország és Olaszország között évente 106 ezer kereskedelmi járat közlekedik, mintegy 16 millió utassal.

A korlátozás nem vonatkozik az állami repülőgépekre, a teherszállító, humanitárius és egészségügyi járatokra – részletezte a döntést a spanyol egészségügyi miniszter a kormányülést követő sajtótájékoztatón. Salvador Illa elmondta: a legfrissebb adatok szerint Spanyolországban eddig 1622 koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki, 101 beteget ápolnak intenzív osztályon és 35 ember halt bele a betegségbe. A gyógyultak száma 135. Koronavírus-tesztet több mint 17500 esetben végeztek.A következő két hétben a nagyszabású sportmérkőzéseket közönség nélkül, zárt kapuk mögött játsszák az egész országban – mondta a miniszter. A döntés érinti például a spanyol labdarúgó-bajnokság első- és másodosztályának meccseit.

Kiemelt kép: MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik