Nagyvilág koronavírus

Újabb 54 halott Iránban, a miniszterelnök „egészségügyi terrorizmussal” vádolja az USA-t

Ötvennéggyel emelkedett keddre virradóra Iránban a koronavírus halálos áldozatainak a száma, ezzel a járványnak már összesen 291 halálos áldozata van az országban – közölte Kianus Dzsahánpúr egészségügyi minisztériumi szóvivő.

A szóvivő elmondta, hogy ugyancsak keddre virradóra összesen 881 új fertőzöttet regisztráltak, így ez a szám kedden már 8042. Leszögezte azonban azt is, hogy a járvány kitörése óta 2731 ember felépült a betegségből, ők már elhagyták a kórházat.

A közel-keleti országban a legtöbb fertőzöttet, 2114 embert Teheránból jelentették.

Az iráni hatóságok az elmúlt napokban többször felszólították a lakosságot, hogy a március 20-án kezdődő perzsa újévkor hagyják el az ilyenkor szokásos látogatásokat és újévi fesztiválokat.

Az iráni parlament elnöke, Ali Laridzsáni az Interparlamentáris Unióhoz (IPU) és az Iszlám Együttműködés Szervezetéhez (OIC) eljuttatott levelében felszólította a nemzetközi közösséget, gyakoroljon nyomást Washingtonra, hogy a járványra való tekintettel törölje el az Irán ellen hozott szankciókat. E szankciók egyebek közt a gyógyszerimportot is érintik.

Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter szombaton Twitteren az Egyesült Államok e szankcióit „egészségügyi terrorizmusnak” nevezte.

Kiemelt kép: MTI/AP/Ebrahim Norúzi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik