Nagyvilág koronavírus

Szijjártó: Negatív lett a tenerifei magyarok tesztje, de egy másik hajón is van magyar

A külügyminiszter a Facebookon azt írja, hat magyar állampolgárt engedtek el világszerte a karanténból.

Fontos és jó hírekkel indul a szombat, hiszen mára virradóra összesen hat magyar állampolgár hagyhatta el a koronavírus miatt elrendelt karanténokat a világ különböző pontjain. A tenerifei szállodában tartózkodó két család tesztje negatív lett, így ők a hajnali órákban már visszautaztak Magyarországra. Hasonló a helyzet a tegnapelőtt Brazíliában vizsgált magyar hölggyel kapcsolatban, akinél szintén kizárták a fertőzést, ezért távozhatott a kórházból.

A magyar konzulok a világ minden táján továbbra is folyamatosan nyomon követik az eseményeket és segítenek a bajbakerült állampolgároknak. Most egy Szingapúr felé tartó turistahajóra figyelünk, amely fedélzetén négy magyar állampolgárral nem kapott kikötési engedélyt sem Malajzia, sem Thaiföld partjainál koronavírus gyanúja miatt. A fedélzeten lévők jól vannak, tünetmentesek és minden lehetséges segítséget meg fognak kapni a szingapúri nagykövetségünktől.

– írja Szijjártó.

Fontos és jó hírekkel indul a szombat, hiszen mára virradóra összesen hat magyar állampolgár hagyhatta el a koronavírus…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. március 6., péntek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik