Nagyvilág koronavírus

Kim Dzsongunt szokatlan dologra bírta rá a koronavírus

Levelet küldött a dél-koreai elnöknek Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, jókívánságait fejezve ki a dél-koreai népnek a koronavírus-fertőzéssel folytatott küzdelemhez.

A szerdán érkezett levélről Mun Dzsein hivatala számolt be. Mint közölték, Kim aggodalmát fejezte ki Mun egészsége miatt, és vigasztaló szavakat küldött a vírussal küzdő dél-koreai polgároknak. Azt is írta, hisz benne, hogy Dél-Korea legyőzi a kórt, és megóvja az emberek egészségét. Válaszlevelében a dél-koreai elnök köszönetét fejezte ki Kimnek.

Kína után Dél-Koreában tarják számon a legtöbb koronavírus-fertőzöttet, a csütörtökön regisztrált 438 új esettel immár 5766-ra nőtt a betegek száma.

Kim Dzsong Un ritkaságszámba menő baráti sorai két nappal azután érkeztek, hogy nővére, Kim Jodzsong élesen bírálta Dzsein hivatalát, amiért az elítélte Észak-Korea hétfői fegyvertesztjét, mely során Phenjan három hónapnyi szünet után ismét ballisztikus rakétákat lőtt ki.

Észak-Korea továbbra is azt állítja, hogy az országban nincs jelen a koronavírus, a határokat részben lezárták, részben szigorúan ellenőrzik, a tüneteket mutató embereket pedig karantén alá vonják, az állami média beszámolói szerint nagyjából hétezer embert tarthatnak megfigyelés alatt.

Kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik