Nagyvilág

Adóssága miatt felajánlotta veséjét a szerb férfi

Tudja, hogy a szervkereskedelem illegális.

Goran Misic közösségi oldalán egyik veséjét ajánlotta fel annak, aki segít törleszteni adósságát. A szerbiai áramszolgáltatónak tartozik 1 millió 600 ezer dinárral (4 millió 300 ezer forinttal) – írja a Szabad Magyar Szó. A vranjei férfi 15 év alatt halmozta fel adósságát, miután a cég, ahol dolgozott már régóta csődeljárás alatt van, 42 havi fizetéssel tartozik neki.

Azt gondoltam, hogy ha megkapom az elmaradt pénzt, akkor legalább a tartozás egy részét törleszteni tudom, de a cég nem fizetett

– mondta a férfi. Családjánál tavaly december közepén kapcsolták ki az áramot, ő pedig nem lát más kiutat, csak az egészségét tudja felajánlani.

Tudom, hogy a szervkereskedelem illegális, nem is eladni szeretném a vesémet, hanem felajánlani egy olyan személynek, aki rá van szorulva, cserébe ő segítene nekem rendezni a tartozásomat.

A szolgáltató is megszólalt. Jelezte, sajnálja a vranjei családot, de a férfi korábban lopta az áramot, 2013 júliusától pedig egyáltalán nem fizette számláit, így kénytelenek voltak lépni.

A Gazdasági Kamara azt tanácsolja, akinek járandóságát nem fizetik ki, kérjen igazolást arról, mennyi ideig dolgozott a cégnél. . Ezt később felhasználhatja a csődeljárás alatt lévő vállalkozás elleni bírósági eljárásban, marad esélye megszerezni elmaradt bérét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik