Nagyvilág

Hárman meghaltak az orosz Instagram-sztár születésnapi buliján

Egy moszkvai fürdőt bérelt ki huszonkilencedik születésnapja megünneplésére Jekatyerinya Didenko, orosz Instagram-sztár. A buliban meghalt három ember, közöttük az ünnepelt férje.

Három ember meghalt pénteken éjjel egy moszkvai fürdőben, miután szárazjeget öntöttek egy medencébe – írja a BBC.

A vendégek közül néhányan panaszkodtak, hogy medence vize túl meleg a szaunázáshoz, ezért rendeltek, majd beleöntöttek 25 kiló szárazjeget, hogy lehűtsék. Sokan azonnal a jeges vízbe vetették magukat, és szinte azonnal fulladozni kezdtek, többen az eszméletüket is elveszítették.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Я Катя, аптечный РЕВИЗОРРО (@didenko.katerina) által megosztott bejegyzés, Febr 28., 2020, időpont: 7:54 (PST időzóna szerint)

A -78,5 fokos szárazjég valójában fagyott széndioxid, ami szublimál, vagyis azonnal gázzá alakul, ha felmelegszik, ezért nagyon veszélyes nem megfelelően szellőző helyeken használni. Az első vizsgálatok alapján mindhárom áldozat halálát fulladás okozta. A helyszíni jelentések között az ünnepelt férje is meghalt.

Jekatyerinya Gyigyenko azzal szerzett magának hírnevet, hogy tanácsokat adott arról, hogyan lehet gyógyszerekkel, gyógyhatású készítményekkel spórolni. Instagram-profiljának közel másfélmillió követője van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik