Nagyvilág koronavírus

Stájerországban is megjelent a koronavírus

Elhalasztották az osztrák kancellár washingtoni látogatását.

Sebastian Kurz washingtoni látogatását a koronavírus terjedése miatt meghatározatlan időre elhalasztották, erősítette meg a kancellári hivatal a korábbi sajtóhíreket. Az osztrák kancellár vasárnap kezdte volna meg négynapos tervezett látogatását, ahol kedden találkozott volna Donald Trump amerikai elnökkel, emlékeztetett az MTI.

Ausztriában szombatra kilencre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma: két ember betegedett meg Alsó-Ausztriában, illetve Stájerországban is diagnosztizálták az első koronavírussal fertőzöttet, egy 50 év körüli nőt. Az asszony nemrég tért haza Észak-Olaszországból. Azokat, akikkel kapcsolatban állt, felszólították, ne hagyják el otthonukat. A tartomány egészségügyi referense szerint minden szükségest megtettek, a helyiek biztonságban érezhetik magukat.

Péntek délutánig az osztrák egészségügyi minisztérium szerint 763 tesztet végeztek el; köztük Alexander Schallenberg külügyminisztert és delegációját is megvizsgálták, ők ugyanis nemrég Iránban jártak.
Bécsben bemutattak egy vészhelyzeti forgatókönyvet. Az első legfőbb teendő az orvosi szakszolgálat kibővítése. A lakosságnak azt tanácsolják, a tünetek észlelése esetén hívják az e célra létesített telefonszámot. A szakemberek úgy döntöttek, egyelőre nem vezetnek be korlátozást a tömegrendezvények, így kongresszusok, gyűlések, sportrendezvények látogatására.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Florian Wieser

Ajánlott videó

Olvasói sztorik