Nagyvilág

Őz ugrott be a magyarkanizsai ház ablakán

Még a legidősebbek sem emlékeznek arra, hogy valaha őz merészkedett volna a város központjába.

Magyarkanizsa központjában, fényes nappal, az üvegablakon át ugrott be az őz egy házba – írja a Dnevnik alapján a Szabad Magyar Szó. Hasonlóra még a legidősebbek sem emlékeznek. A város szélén, a környező erdőben látni őzeket, de a központba még soha nem merészkedtek.

A házban élő férfi azt mondta, éppen ebédet készített a konyhában, amikor akkora zajt hallott, hogy azt hitte, felrobbant a tévéje. Nagyon megijedt, tolókocsijával elindult a nappali felé, az előszobában pedig megjelent egy véres őz. Szerencsére ki tudta nyitni az ajtót, de az őzet akkor a kutya vette üldözőbe.

Az utcán két szomszéd is látta, hogy az őz beugrott az ablakán. Ők értesítették a rendőrséget, a helyi vadászokat, akik végül megfogták az állatot, visszaengedték a város melletti erdőbe. A vadászok azt mondták, valami elijeszthette természetes élőhelyéről az állatot. Szerintük a vadászház és az út közötti részen az utóbbi időben sok fát kivágtak az illegális bevándorlók, lehet, hogy ezért tévedt be az őz a városközpontba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik