Nagyvilág koronavírus

A koronavírus hazavághatja a cukormentes kólát

Az amerikai CNN a Coca-Cola közlése alapján arról ír, hogy a koronavírus miatt megszakadt a vállalat ellátási lánca, ezért a mesterséges édesítőszerekből csak korlátozott mennyiség áll rendelkezésre.

A cikk szerint a cég cukormentes termékeiben elsősorban aszpartámot, aszulfám-káliumot, a szukralózt, a szacharint, a ciklamátot és a szteviol-glikozidokat használnak a cukor alternatíváiként, de hogy a kínai export kiesése pontosan mely összetevőket érint, a cég nem árulta el.

Tájékoztatásuk szerint beindították a készenléti ellátási tervüket, így az alapanyagok késése miatt nem számítanak rövidtávú hatásra, azonban ha a kínai gyártási vagy kiviteli műveletek meghiúsulnak, az hosszútávon ellátási problémákhoz vezethet.

Éves jelentésében a vállalat jelezte, hogy a szukralózt „kritikus alapanyagnak” tekintik, amelyet az Egyesült Államokból és Kínából szereznek be. A Splenda, a Splenda diétás termékében használt szukralózt az Egyesült Államokban állítják elő, nem Kínából származik.

Megszűnik a Coca-Cola zero, mutatjuk, mi lesz helyette
5 éve folytak a fejlesztések, most jöhet az új termék.

Pénteken a Coca-Cola nyilatkozatot adott ki, amelyben felvázolták a koronavírus jelenlegi és várható hatásait. Kiemelték: a társaság óvintézkedéseket tett Kínában élő munkatársai és a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Hangsúlyozták, hogy a társaság munkavállalóinak egészsége kiemelt fontosságú, ezért arcmaszkokat, kézfertőtlenítőket osztottak ki és hőmérséklet-mérőket szereltek fel az irodákban és a gyártósorokon. A Coca-Cola olyan szervezeteket is adományokkal támogat, amelyek a betegek segítésében és a vírus visszaszorításában működnek közre. Adományaik összegét nem tették közzé.

Kiemelt kép: LightRocket via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik