Nagyvilág koronavírus

Észak-Írországban és Hollandiában is van már koronavírusos beteg

Észak-Írországban is megjelent az új típusú koronavírus – közölte Michael McBride, a terület tisztiorvosa újságírókkal csütörtökön. Tájékoztatása szerint a vírust egy olyan páciens szervezetében mutatták ki, aki Dublint érintve érkezett vissza Olaszországból. Az Egyesült Királyság területén így már tizenhat fertőzöttről tudnak.

Franciaországban szerda este óta majdnem duplájára, 18-ról 38-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Olivier Véran egészségügyi miniszter ezt azzal magyarázta, hogy sikerült azonosítani a már ismert betegekkel korábban kapcsolatba került személyeket. Véran szerint tizenkét eset összefüggésben áll a kedd este Észak-Franciaországban elhunyt fertőzöttel. Három megbetegedést egy katonai támaszpontról jelentettek.

A holland országos közegészségügyi intézet csütörtök este közölte, hogy koronavírusos megbetegedést regisztráltak. Az esetet a déli Tilburg városából jelentették. A beteget, aki nemrég tért vissza Észak-Olaszországból, elkülönítették, orvosi kezelést kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik