Nagyvilág koronavírus

Így került karanténba a Bécsben élő magyar nő

A Blikknek mesélte el Miháczi Beáta, az a Bécsben élő magyar nő, aki kedden került kórházba koronavírus-gyanúval, hogy miként került karanténba. A nő korábban közölte, hogy ha kiderül, hogy csak megfázott, gyógyulása után rögtön hazautazik Tiszakécskére. Tesztje végül szerdán negatív lett.

Január végén Antwerpenben ünnepeltem a kínai holdújévet, utána elutaztam Madridba, onnan Velencébe, majd haza Bécsbe. Három nap múlva kezdtem köhögni, később belázasodtam, olyan rosszul lettem, hogy elájultam

– mondta a bécsi cégnél asszisztensként dolgozó magyar nő.

Mivel állapota nem javult, felhívta a forró vonalat, ezután azonnal mentőt küldtek hozzá. A két ápoló védőruhában ment be hozzá, az orvos pedig a vizsgálat után közölte, hogy indulnak a kórházba. A nő tíz percet kapott, hogy átöltözzön egy olyan ruhába, amit, ha koronavírus-fertőzött, meg fognak semmisíteni.

A magyar nőt rögtön karanténba vitték, rajta kívül négyen vártak vizsgálatra, mindannyian a velencei karneválról tértek haza. Beáta egyedül feküdt a négyágyas kórteremben, ahová csak dupla védőruhában és maszkban léphetnek be az orvosok.

A nő láza már elmúlt, de továbbra is levert, valamint gyakran köhögésrohamok kínozzák. Ugyan nem ő a Gulyás Gergely által említett, Bécsben élő magyar beteg,

két hétig így is otthon kell maradnia karanténban.

Arról, hogy mire kell figyelnünk, ha önkéntes karanténba vonulunk, a házipatika.com írt részletesebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik