Nagyvilág koronavírus

Végignézte nagyapja halálát, majd egyedül maradt lakásukban egy kisfiú Hupej tartományban

A kínai médiára hivatkozva a Guardian arról ír, hogy egy 5-6 éves kisfiú végignézte nagyapja halálát lakásukban, majd egyedül maradt a holttesttel, mivel a Hupej tartományra vonatkozó szigorú korlátozások miatt nem tudta elhagyni az ingatlant.

A kisfiú megpróbáltatásai bejárták a kínai közösségi médiát, komoly negatív visszhangot keltve. A lap szerint Shijan városában a háborús készültséghez hasonló intézkedéseket vezettek be a vírus terjedésének megakadályozására. A helyi önkormányzat munkatársai hétfőn, otthonában találták meg a Tan vezetéknevű férfi holttestét, lakásában vele volt öt vagy hat éves unokája is. Az önkormányzat szóvivője nem erősítette meg azt a közösségi médiában terjedő információt, miszerint a férfi napok óta halott volt, a kisfiú pedig keksszel élte túl ezt az időszakot. Azt viszont elmondta, hogy a kisfiú saját bevallása szerint azért nem hagyta el a lakást, mert korábban a nagyapja azt mondta neki, hogy odakint vírus van, nem szabad kimennie.

Az állami médiának a szóvivő tagadta, hogy a férfi napok óta halott volt, szerinte ugyan a lakosságra valóban szigorú lakhelyelhagyási korlátozások vonatkoznak, a város munkatársai azonban naponta felkeresik a családokat, megmérik testhőmérsékletüket és megkérdezik, hogy szükségük van-e élelmiszerre. Hozzátette: a férfi halálának körülményeit még vizsgálják, a kisfiút gondozásba vették. A gyerek édesapja jelenleg egy másik tartományban van, a karantén miatt nem térhet vissza fiához.

Kiemelt kép: A Hupej tartománybeli Vuhan a karantén idején. Fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik