Nagyvilág koronavírus

Észak-Macedóniában is megjelent a koronavírus

Azonosították az első koronavírus-fertőzést Észak-Macedóniában

– közölte Venko Filipce egészségügyi miniszter szerdán. A Vesti. mk macedón hírportál beszámolója szerint az első fertőzött egy nő, aki Olaszországból tért haza.

Az MTI azt is írja:

A beteg teszteredményei pozitívak lettek. Ő az első koronavírus-fertőzött az országban

– közölte az egészségügyi tárca vezetője. Hozzátette: a nő kisbusszal érkezett Olaszországból Észak-Macedóniába, a jármű többi utasát még vizsgálják, hogy kiderüljön, megfertőződtek-e. A miniszter azt is közölte, hogy a délelőtti órákban hárman jelentkeztek a szkopjei kórház fertőzőosztályán influenzás tünetekkel, de csak az Olaszországból hazatért nőnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

Észak-Macedónia fokozott ellenőrzést vezetett be a határain, hogy kiszűrje az esetleges megbetegedéseket. Akinél valamilyen tünetek mutatkoznak, azonnal kórházba szállítják, hogy elvégezzék nála a szükséges vizsgálatokat.

Kiemelt kép: Szájmaszkot viselő férfi fertőtlenítést végez a Tenerife nyugati partjánál lévő Costa Adeje üdülőhely bevásrárlóközpontjának teraszán 2020. február 26-án. A szállodakomplexumban több száz vendéget – köztük magyarokat- helyeztek egészségügyi ellenőrzés alá, miután az egyik olasz vendégnél, majd később feleségénél is kimutatták a tüdőgyulladást okozó, új koronavírust. MTI/AP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik