Nagyvilág

112 évesen meghalt a legidősebb férfi

Csak nemrég lett rekorder a kora miatt.

112 évesen hunyt el a japán Vatanabe Csitecu, aki február közepén kapta meg a Guinness-rekordok igazolását arról, hogy ő volt a világon a legidősebb férfi. A búcsúztatását intéző temetkezési vállalat kedden megerősítette, hogy Vatanabe vasárnap hunyt el. Dzsoecu városban élt egy idősotthonban.

Halála okát nem közölték, de a férfi néhány nappal halála előtt már nem evett, lázas volt, nehezen lélegzett – írta a családra hivatkozva a Mainicsi országos japán napilap, amely szerint öt gyereke, 12 unokája, 16 dédunokája és egy ükunokája született.

Néhány napja mosolyogva vette át a tanúsítványt a Guinness Világrekordok képviselőjétől, és amikor a hosszú élet titkáról faggatták, csak annyit mondott, hogy az a nevetés, a mosoly.

1907. március 5-én született földműves családba. Húszévesen Tajvanra került, ahol cukorgyárban dolgozott. A második világháború végén hazatért, és köztisztviselőként dolgozott nyugdíjazásáig. Kedvenc hobbija a szépírás, kedvenc étele a puding és a fagyi volt. A Gerontology Research Group (GRG) nyilvántartása szerint Vatanabe az egyetlen férfi a világ 30 legidősebb embere között, írta korábban az MTI. A japán Guinness részvétét fejezte ki a családnak. A világ legidősebb embere egy 117 éves nő, a szintén Japánban élő Tanaka Kane.

Kiemelt kép: Vatanabe Csitecu 2020. február 12-én, miután a Guinness a világ legöregebb férfijának nyilvánította. MTI/AP/Kyodo NewsV

Ajánlott videó

Olvasói sztorik