Nagyvilág

Orbán képén nevet az EU legviccesebb mémoldala

Létezik egy DG MEME nevű viccoldal, amelyet egy névtelen uniós bürökrata csinál. Azért lett ez a neve, mert az EU közigazgatásának legfontosabb szervei az úgynevezett főigazgatóságok, a directorate-generalok, amelyeket a DG rövidítés mellett egy négybetűs akronímával is jeleznek. Na, ez az oldal, ami leginkább az EU belső mechanizmusaiból szokott viccet csinálni, ma kirakta azt a képet, amit a magyar miniszterelnök is kirakott korábban.

A képen Orbán Viktor az Európai Tanács épületének aulájában beszél egy rakás újságíróval, akik a tanácskozások alatt az itt felállított asztaloknál szokták várni az információkat.

When your colleagues find out you brought #Pálinka to the party.Seems the right way to celebrate the achievements of this #EUCOHave a nice evening everybody, thanks for trying!

Közzétette: DG MEME – 2020. február 21., péntek

A kép poénja az, hogy Orbán pálinkát hozott a tanácsülésre, és 1,3 százalékkal több alkohol van benne. Pont annyival, amennyit a keleti tagországok szeretnének GDP-arányosan kiharcolni a közös hétéves költségvetésben. Ezt egyébként nem sikerült ma elérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik