Nagyvilág

Tizenegy ember meghalt a németországi Hanau városában történt lövöldözésben

Lelőttek nyolc embert a Frankfurt am Main melletti Hanauban két helyszínen szerda este – közölte a német rendőrség. A támadásokban további öt ember súlyosan, illetve életveszélyesen megsebesült.

Frissítünk!

A Bild a támadóval és egy lakásban talált holtesttel együtt már 11 halottról ír, így feltehetően az egyik súlyos sérült is életét vesztette.

A két támadás egy-egy vízipipabárnál történt. Az első helyszín a városközpontban található, környékbeli tanúk 8-9 lövésről számoltak be. A másik Kesselstadt nyugati kerületben van, ott szintén több lövést lehetett hallani. A rendőrség nagy létszámban, alaposan felfegyverkezve vonult ki és körbezárta a helyszíneket. A levegőben rendőrségi helikopter körözött. A feltételezett tettes nyomába különleges egységek eredtek. A rendőrség hajnalban közölte, hogy a feltételezett tettest holtan találták az apja lakásában. A lakásban találtak egy kilencedik holttestet is, róla egyelőre nem közöltek információt. A rendőrség feltételezi, hogy más nem vett részt a támadásban.

(Photo by Yann Schreiber / AFP)

A Bild információi szerint a kesselstadti vízipipabárnál egy támadó volt. Berontott a bárba, és lőni kezdett a bent lévőkre. Öt fiatal férfit és egy fiatal nőt ölt meg. Az áldozatok kurdok az újság szerint. A bár tulajdonosának fia úgy nyilatkozott a dpa hírügynökségnek, hogy az áldozatok közül ketten a vendéglátóhely alkalmazottai voltak, de mind az öt halálos áldozatot évek óta ismerte. Sem ő, sem az apja nem tartózkodott a bárban a támadáskor. Egyelőre semmilyen hírforrás nem adott információt a támadások lehetséges okáról.

A Die Welt arról ír, hogy az elkövető egy sportlövész, és idegengyűlölet miatt kezdett el lövöldözni. A focus.de pedig arról számolt be, hogy a lakásban talált másik áldozat az elkövető édesanyja.

Hessen tartomány belügyminisztere Peter Beuth csütörtökön a tartományi gyűlésben azt mondta:

szélsőjobboldali terrorcselekmény lehetett a kilenc halálos áldozatot követelő éjszakai lövöldözés a németországi Hanauban a nyomozás első, előzetes megállapításai szerint.

Hanau mintegy 100 ezer lakosú, Frankfurttól 20 kilométerre keletre található város.

mti, kiemelt kép: afp

Ajánlott videó

Olvasói sztorik