Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: meghalt a Diamond Princess üdülőhajó két utasa

A BBC cikke szerint meghalt a Diamond Princess szállodahajó két, nyolcvanas éveiben járó, koronavírussal megfertőződött utasa. A Japánban tartózkodó brit-amerikai hajón 621 embernél mutatták ki a vírusfertőzést, ez a legnagyobb gócpont Kínán kívül.

Szerdai hírek szerint az egészséges utasok hivatalosan is elhagyhatják a hajót, amely február 5-e óta vesztegel Jokohama kikötőjében. A fertőzöttek nagyrészt idős emberek, az utasok mintegy fele japán állampolgár. Szuga Josihide japán kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, Japán mindent megtett a Diamond Princessen lévők egészségének a védelméért. Hozzátette, hogy az üdülőhajó személyzetét további egészségügyi vizsgálatoknak vetik alá.

Emellett Kínában jelentősen lecsökkent az új megbetegedések száma.  A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtökön közölt adatai szerint Kína szárazföldi részén szerda éjfélig 394 új fertőzöttet diagnosztizáltak. A napi új esetek száma január 29-e óta először esett ezer alá, és január 23-a óta a legalacsonyabb.

Kiemelt kép: The Yomiuri Shimbun / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik