Nagyvilág koronavírus

Brutálisan lépnek fel a kínai hatóságok a maszk nélküli járókelőkkel szemben

Kikötözik, a földön húzzák végig és megalázzák azokat az embereket a kínai rendvédelmi szervek, akik maszk nélkül mennek ki az utcára – írja a Vice. Egyre több felvétel kerül fel a Twitterre, amiken látni, hogyan büntetik a fedetlen arcú embereket.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedden közölt adatai szerint 1886 új esettel 72 436-ra nőtt a fertőzöttek száma Kína szárazföldi részén hétfő éjfélig. Ugyaneddig 98 új halálozást jelentettek, a koronavírus ezzel immár 1868 életet követelt Kína szárazföldi részén.

Az új fertőzöttek száma országosan 162-vel csökkent az egy nappal korábban közölt adathoz képest, míg a napi halálozások számában szintén enyhülés mutatkozott. A mérséklődés főleg a vírus gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományon kívül szembetűnő, Kína többi részén ugyanis már tizennegyedik napja fokozatosan csökken a napi új megbetegedések száma – a február 3-án közölt 890 új esettel szemben kedden 84 újonnan diagnosztizált fertőzöttről számoltak be a több mint három hete lezárt tartományon kívülről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik