Nagyvilág koronavírus

Továbbra sem tudni magyar koronavírusos betegről

Továbbra sem tudni arról, hogy lenne bárhol a világban olyan magyar állampolgár, akit megfertőzött a koronavírus – írta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn Facebook-oldalán.

Az államtitkár tájékoztatása szerint emelkedett a Japán mellett karanténba helyezett Diamond Princess tengerjáró hajó fertőzött utasainak száma, a legfrissebb értesülések szerint 66 embernél diagnosztizálták a koronavírust. A három magyar továbbra is jól van, tünetmentes.

Kínában a konzuli regisztráció alapján jelenleg 188 magyarról tudnak, a nagykövetség kapcsolatban van velük, mindannyian jól vannak.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfői jelentése szerint kilencszáznyolcra nőtt a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak száma az országban.

Kínai vírus: kell-e félnünk Magyarországon?
A Vuhan-koronavírus keményebb, mint a 2003-as SARS-világjárvány volt, és nagy valószínűséggel eljut Magyarországra is. Ám a tudósok inkább Afrika miatt aggódnak.

A járvány gócpontjában, Hupej tartományban 91-gyel nőtt a számuk, és a halálesetek zöme a tartomány székhelyén, Vuhanban történt, ahol újabb 73 ember halt bele a kórba. Szerte Kínában 3062 újabb fertőzésre derült fény, ezzel a fertőzöttek száma 40 171-re nőtt az országban. Hupejben egy nap leforgása alatt újabb 2618 emberről derült ki, hogy megkapta a fertőzést, és ezzel a számuk 29 600-ra nőtt vasárnap.

(MTI, kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik