Nagyvilág

Gyerekkel Máltán (x)

A máltai szigetek nagyszerű nyaralóhely a családok számára. Málta, Gozo és Comino csodálatos környezetet biztosít a feltöltődéshez.

Szülők és gyermekeik közösen élhetik át a felfedezés és az aktív kikapcsolódás minden örömét vagy élvezhetik a pihentető kikapcsolódást, mindezt az átlagosnál is biztonságosabb és nyugodtabb környezetben. A sziget ráadásul egy igen rövid (gyerekbarát), mindössze kétórás repülőúttal könnyen elérhető.

A nyár Máltán a szabadtéri élet szinonimája. Nincs hiány strandokban: némelyek maximális felszereltséggel minden igényt kielégítő üdülőközpontok, de megtalálhatók itt a csendesebb, érintetlen partszakaszok is. És ha a strandolás túl nagy kihívásnak tűnik, akkor a kényelmesebbek a szállodák medencéinél is eltölthetik a napot. Akárhogy is, soha nem szabad elfelejtenünk, hogy sok napkrémet használjunk, különösen a kicsikre figyeljünk oda.

Málta azonban sokkal több, mint napfény és tenger. A gazdag történelemnek – amely évezredekre nyúlik vissza – köszönhetően számos lehetőség adódik városnézésre és felfedezésre. Őskori templomok, római romok, középkori várak és fallal védett városok, félelmetes erődök, csodálatos templomok és útmenti kápolnák… csak néhány a történelmi látnivalók közül, amelyeket az időutazás-szerű nyaralás alatt érdemes megtekinteni. A látnivalók egy részében színes történelmi játékokat, jelmezes bemutatókat is megtekinthetünk, ahol katonák, nemesek és hölgyek, ragyogó páncélos lovagok, kardokkal és lándzsákkal, fegyverekkel és ágyukkal idézik fel az adott kor szellemét. Nem szabad kihagyni!

Máltán egész évben zajlanak a rendezvények és kulturális események, amelyek közül sok tökéletes az egész család számára: koncertek és szabadtéri zenei rendezvények, művészeti- és kézműves események, sport- és aktív programok, kiállítások és bemutatók, ünnepek, karneválok, és még sok más. Aztán ott vannak a múzeumok és egyéb látnivalók, szórakoztató parkok és filmes helyszínek, nyitott-tetejű buszos kirándulások, turista vonatok, kikötői hajókirándulások, lovaglás, túrázás, „offroad” kerékpáros útvonalak és még vagy száz egyéb szórakoztató látnivaló.

Íme néhány helyszín- és programjavaslat (a teljesség igénye nélkül), amit, ha gyermekkel látogat Máltára érdemes útba ejteni:

Fort Rinella: Málta legélőbb múzeuma, ahol a történelem nap mint nap életre kel és késő XIX. századi, viktoriánus katonai ruhába öltözött vezetők kisérik végig a látogatókat egy bemutatóval egybekötött erődtúrán.

In Guardia: A történelmi játék és bemutató egy Napóleon korabeli katonai parádét jelenít meg, annak teljes pompájában.

Malta 5D: Az interaktív és innovatív 5D-s bemutató Málta történelmét és kultúráját ismerteti meg a látogatókkal.

Saluting Battery: Az ún. „Üdvözlő üteg” Málta talán leglátogatottabb programja. Valletta egyik legismertebb nevezetességénél a Felső Barrakka kertnél (lenyűgöző kilátással a Nagy Kikötőre és a környező erődökre) találhatók a világ talán legrégebbi, még ma is működőképes ágyúi.

Ta’ Qali kézműves falu mintegy 105.000 m2-en egybegyűjtötték Málta hagyományos kézműiparának legjavát. Csipkeverők, üvegfúvók, ezüstművesek, ékszerészek, fazekasok, műbútorasztalosok, ötvösök, kőfaragok, mind egy helyen.
The Limestone Heritage: Málta vibráló történelmének ünnepe ez a kőbevésett múzeum park. Egy igazi tradicionális máltai falu ad otthont a kőfejtőből kialakított díjnyertes attrakciónak.

The Malta Experience: Audiovizuális bemutató Málta történelméről a johannita lovagok egykori kórházánál.

Valletta Living History: Ez a 35 perces vetítés ideális bevezető Valletta mintegy 450 éves történelmébe.

Captain Morgan Cruises: 90 perces öbölhajózás során nemcsak a Nagy Kikötő látnivalóival, de Málta történelmének főbb eseményeivel is megismerkedünk.
Malta National Aquarium: A Szt.Pál-öbölhöz közeli Qawra település tengerparti sétányáról nyílik a máltai akvárium, ahol a látogatók megismerhetik a Földközi-tenger Málta körüli, vízalatti élővilágát.

Mediterraneo Marine Park: Úszott már delfinekkel? Ha nem, itt megteheti. De fóka- és papagájbemutató és más érdekes programok miatt is érdemes ellátogatni az élményparkba.

Playmobil Funpark: A neves játékgyár máltai egysége mellett is található egy élménypark, gyárlátogatási lehetőséggel, kicsiknek és nagyobbaknak való játszótérrel, shoppal.

Popeye Village: Az egykori Popeye film forgatási helyszíne ma egy szabadtéri szórakoztató park, ahol eredeti díszletek, show műsorok, éttermek, medencék, ugrálók és egyéb játékok várják a látogatókat.

Splash & Fun Water Park – csúszdapark a Mediterraneo Marina Park szomszédságában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik