Nagyvilág

Géppisztolyos katona mészárolt Thaiföldön egy bevásárlóközpontban

Először arról szóltak a hírek, hogy több mint tíz embert lelőtt, és több másikat megsebesített egy katona szombaton Thaiföld északkeleti részén, Nahon Racsaszima (másik nevén Korat) városban – jelentette a rendőrség és a helyi média. A legfrissebb információk szerint tizenheten haltak meg, és a sebesültek száma húsz felett van.

„Az ámokfutó géppisztollyal lőtt ártatlan emberekre, akik közül több életét vesztette vagy megsebesült” – mondta egy rendőrségi szóvivő.

A gyanúsított röviddel a vérengzés előtt azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy „a halál elkerülhetetlen mindenki számára”, és kirakott egy fotót is a saját kezéről, amelyben egy lőfegyvert tartott. A férfi először egy háznál lövöldözött, majd egy katonai támaszponton új fegyvert szerzett, és ott is lövöldözni kezdett.

A bevásárlóközpontnál készült videofelvételeken látszik, ahogy az emberek a parkoló autók között keresnek fedezéket, miközben a férfi lövöldözik. Az áruházat lezárták és körülvették, a hatóságok próbálják kimenteni az épületben rekedteket és elfogni az ámokfutót.

A közösségi médiában több olyan poszt is megjelent, ami a bevásárlóközpontnál készült, és látszik, hogy az emberek az autók között keresnek fedezéket.

(MTI)

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik