Nagyvilág

Tizenkét izraeli katonát gázolt el egy merénylő Jeruzsálemben

Tizenkét izraeli katona megsebesült, egyikük súlyosan egy jeruzsálemi gázolásos merényletben.

Izraeli médiajelentések szerint az megtámadott újoncegység éjszakai túrán vett részt a Siratófalnál csütörtökön kora reggelre tervezett felesketési ünnepség előtt, és a város egykori vasútállomásának épületétől az óváros felé tartottak éppen, amikor egy autó nagy sebességgel felhajtott a járdára és a katonák közé hajtott.

A merénylő a gázolás után továbbment, majd gépjárműjét a Betlehem melletti Beit Dzsalában találták meg üresen. Az izraeli biztonságiak azonosították a terrorakció végrehajtóját, és hajtóvadászatot indítottak utána.

A súlyosan megsérült katonát a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházban ápolják. Az orvosok a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek elmondták, hogy fejsérülése annyira súlyos, hogy még az operáció után is életveszélyes az állapota.

Izraelben feszültebbé vált a helyzet az utóbbi napokban amiatt, hogy bejelentették Donald Trump amerikai elnök béketervét az izraeli-palesztin konfliktus megoldására, és ezt a palesztinok elutasították.

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet szerdán felszólította a palesztinokat, hogy sokszorozzák meg támadásaikat Izrael ellen. Ennek előzménye, hogy az izraeli biztonsági erők megöltek egy palesztin tizenévest, aki a hadsereg jelentése szerint benzines palackot dobott katonák felé, miközben részt vett egy zavargásban a ciszjordániai Hebronban. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik