Nagyvilág

Az Igazságügyi Minisztérium pénzéből harcol egy ügyvédi iroda a Trócsányi Lászlót leantiszemitázó belga szervezet ellen

Szerdán jelentek meg az Igazságügyi Minisztérium 2019-es és 2020-as szerződései a Kormany.hu-n. A szerződések között szerepel egy olyan tétel is, amelyben a jelenlegi Igazságügyi Minisztérium költségvetéséből fizetnek egy olyan pert, ami még az előző igazságügyi miniszter ellen indult.

Trócsányi Lászlót eredetileg uniós biztosnak szánták, de elbukott ez EP jogi bizottságában, így a Fidesz EP-képviselője maradt. A minisztérium szerződései szerint egy luxemburgi ügyvédi irodát, a Luxjuris Association D’Avocats-t bízták meg a volt miniszter jogi képviseletével, 2500 euróért.

A leírásban az az ágrajzért kiáltó mondat szerepel, hogy

Tájékoztatás nyújtása a Centre communautaire laïc juif David Susskind nevű szervezet honlapján 2018. április 30-án megjelent közleményben Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter személyére tett rágalmazó kifejezések kapcsán a jogsértő magatartással szemben igénybe vehető jogvédelmi lehetőségekről a szerződés aláírását követő 15 napon belül, valamint Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter jogi képviseletének ellátása a jogvédelem keretében induló peres eljárásban annak jogerős befejezéséig tárgyban kötött szerződés módosítása az ellenérték, továbbá költségtérítés vonatkozásában.

A szervezet azt írta Trócsányiról, hogy xenofób, rasszista és antiszemita. Ez egyébként nem az első ilyen tétel, ugyanez már a 2018-as szerződések között is szerepel.

https://www.facebook.com/szigetiflora.momentum/posts/206209207434628

Ajánlott videó

Olvasói sztorik