Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: karanténban két szlovák férfi

Maguk jelentkeztek tüneteikkel, miután hazatértek Kínából, ahol három hétig voltak kiküldetésben.

Koronavírus-fertőzés gyanújával ment be a zsolnai kórházba két férfi. A betegeket még este átszállították a turócszentmártoni klinikára, ahol az infektológiai osztályon karanténba kerültek, írja a Bumm.sk. Kiderült, a két férfi három hétig volt kiküldetésben Kínában, majd Sanghajon át repülővel Frankfurtba, onnan pedig autóval mentek haza Szlovákiába.

Már a repülőn bágyadtak voltak, kaparó fájdalmat éreztek a légcsövükben. Frankfurtban megnézették magukat egy egészségügyi szakemberrel, aki azt javasolta nekik, utazzanak haza, vizsgáltassák ki magukat.

A két férfit a zsolnai kórházban már előtérben elkülönítették, nem érintkeztek más betegekkel, szigorú elkülönítés mellett vitték át őket a turócszentmártoni klinikára, ahol külön személyzet ápolja őket, kezelésük szigorú karanténban zajlik.

A vérmintájukat elküldik egy speciális berlini laboratóriumba, ahol elvégzik a koronavírustesztet. A két férfi jelenleg enyhe vírusos megbetegedés jeleit mutatja, lázuk nincs és nem igényelnek intenzív ápolást.

Kiemelt kép: MTI/AP/Chinatopix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik