Nagyvilág

35 év börtönre ítélték Ausztrália hírhedt pedofil bűnözőjét

Harmincöt év börtönbüntetésre ítéltek egy pedofil férfit Ausztráliában, aki 47 fiút molesztált szexuálisan, közölte szerdán a délkelet-ausztráliai Victoria állam bírósága.

A molesztálásokat a férfi meg is örökítette: 2002 és 2017 között több mint 35 ezer fényképet és 4800 videofelvételt készített a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban és Indonéziában elkövetett tetteiről.

A bírósági ítélet értelmében az 53 éves Boris Kunsevitsky legalább 28 évig feltételesen sem kerülhet szabadlábra.

A tárgyalást vezető bíró, John Champion a nyilvánosságra került fotókat és videofelvételeket elkeserítőnek, undorítónak és felháborítónak nevezte, a tárgyaláson pedig azt mondta, nem hozhat olyan ítéletet, amely képes lenne meg nem történné tenni a vádlott okozta fájdalmakat. Kiemelte, hogy alig bírt ránézni a bizonyítékokra, és soha életében nem látott még ilyen szörnyű bűncselekményt.

A férfire a német rendőrség már 2008-ban felhívta az ausztrál hatóságok figyelmét, miután 55 olyan fotóra bukkant, amely egy melbourne-i fiú molesztálását örökíti meg. Maga az áldozat 2016-ban fordult a rendőrséghez, az akkor Szingapúrban élő Kunsevitskyt pedig egy évvel később tartóztatták le, amikor Ausztráliába akart látogatni. Az eljárásban a férfi beismerte bűnösségét.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó