Nagyvilág

Két Srí Lanka-i pék miatt kitört a migránspánik egy erdélyi községben

Feszült a hangulat a Hargita megyei Gyergyóditróban, miután elterjedt a hír, hogy migránsokat telepítettek a községbe – írja a Maszol.ro portál. A beszámoló szerint az erdélyi községben a lakók Facebookon szerveződnek, és tüntetni is akarnak.

Migránsmentes Ditrót akarunk. Nem fogjuk engedni, hogy elvegyék, ami a miénk

– nyilatkozta a Maszolnak egy gyergyóditrói nő.

A felfokozott hangulat annak köszönhető, hogy két Srí Lanka-i pékmestert alkalmaztak Ditrón, akik nem menekültek, hanem vendégmunkások. Azért érkeztek az országba, mert akárcsak Magyarországon, Romániában is nagy a munkaerőhiány.

Az érintett pékség tulajdonosa, Köllő Csaba portálnak elmondta, szerinte személyes konfliktus és rosszindulat állhat a vádak mögött. A vállalkozó emlékeztetett arra, hogy tíz éve működik a péksége, ezalatt megfordultak náluk többek között magyarországi, svájci pékmesterek is, de soha senkinek nem jutott eszébe migránsveszélyt kiáltani.

Nem letelepedni jöttek ide, család nélkül érkeztek, képzettek és az első tapasztalataink szerint megbízhatóak. A helyi munkaerő segítségére lehetnek abban, hogy tartsuk a megfelelő minőséget. Hivatalosan vállaltak nálunk munkát minden iratuk rendben van

– mondta el a két vendégmunkásról a tulajdonos.

Kiemelt kép: Wikipedia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik