Nagyvilág

Többen meghaltak egy törökországi földrengésben

Erős, 6,8-as fokozatú földrengés rázta meg pénteken helyi idő szerint 20 óra 55 perckor Délkelet-Törökországot – számol be az esetről az MTI. A rengés hipocentruma Elazig tartomány Sivrice körzetében, 6,75 kilométeres mélységben volt.

Az első értesülések szerint a természeti csapásban legkevesebb négy ember meghalt. A török katasztrófavédelem azóta már két, 5-ös fokozatúnál nagyobb utórengést rögzített, míg a Kandilli szerint a legerősebb utórengés 4,5-ös volt.

A térség lakosai ijedtükben az utcára menekültek. A rengést a környező tartományokban: Diyarbakirban, Adiyamanban, Adanában, Hatayban, Osmaniyében, Tunceliben, Gaziantepben, Sanliurfában és Malatyában is érezni lehetett. A mentés megkezdődött.

Süleyman Soylu török belügyminiszter legutóbb azt mondta, hogy az incidensben négy ember vesztette életét, ketten Elazig, ketten pedig a szomszédos Malatya tartományban.

A belügyminiszter azt is közölte, hogy Sivrice településen 4-5 ház összeomlott, Elazig városában pedig tíz épületben keletkezett kár. Hozzátette: Malatya tartomány Pütürge településén ugyancsak néhány ház összeomlott, vagy súlyos kárt szenvedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik