Nagyvilág

FAZ: a Fidesz felfüggesztésének meghosszabbítását javasolják a néppárti bölcsek

A néppárti bölcsek nem mertek dönteni a Fidesz sorsáról, ezért azt javasolták, hogy hosszabbítsák meg a magyar kormánypárt felfüggesztését, írja a hvg.hu a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) által nyilvánosságra hozott jelentés alapján.

Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke hétfőn jelentette be, hogy találkozott a Fidesz vizsgálatával megbízott politikusokkal, akiknek feladata az volt, hogy mérjék fel, mennyire megy szembe a Fidesz az Európai Néppárt értékeivel.

Úgy tűnik, hiába állt rendelkezésükre tíz hónap, nem tudtak megegyezni. A FAZ információi szerint egyébként a bölcsek csak kétszer tudtak találkozni Orbán Viktorral, aki nem segítette a vizsgálatot.

A német lap szerint a CEU ügye volt a legvitatottabb kérdés, a bölcsek hiába kérték Orbánt, legyen előrelépés az ügyben, a magyar miniszterelnök erre nem volt hajlandó.

A FAZ úgy tudja, a három néppárti bölcs jelentésében salamoni döntést javasol, ami azt jelenti, hogy szeretnék, hogy Orbán maradjon a párcsaládban, de ezért cserébe „nyilvános bűnbánatot” várnak.

Azaz a felfüggesztés mindaddig érvényben lesz, amíg Orbán nem módosít az eddigi politikai irányvonalán.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik