Nagyvilág

Vádat emeltek egy spanyol nő ellen, aki az Ozora Fesztiválon akart drogot árulni

A Fejér Megyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a bűnügyi felügyelet alatt álló, spanyol állampolgárságú nővel szemben, aki 2019. július 30-án a Dádpusztán megrendezett Ozora Fesztiválon jelentős mennyiségű kábítószert tartott magánál azért, hogy azt értékesítse.

A vád szerint a vádlott 2019. július 30-án, este odalépett a fesztivál területén szolgálatot teljesítő, civil ruhás rendőrökhöz, és angol nyelven megkérdezte tőlük, hogy érdekli-e őket valamilyen kábítószer. Az egyik rendőrnek a vádlott elmondta, hogy kábítószert szeretne értékesíteni és különböző tablettákat mutatott neki. A vádlott a feltételezett „vevőnek” előadta, hogy vannak Belgiumból és Hollandiából származó, jó minőségű kábítószerei és megjelölte azok árát is. Ezután a vádlottal szemben a rendőrök intézkedést kezdeményeztek, előállították, majd a ruházat és csomagátvizsgálás után különböző kábítószernek minősülő tablettákat és folyadékokat, valamint 185 eurót és 17 ezer forint készpénzt foglaltak le.

A főügyészség a vádlottal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt benyújtott vádiratában végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, a bűnügyi felügyelet elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását, a lefoglalt kábítószer elkobzását, valamint a lefoglalt készpénz kapcsán vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik