Nagyvilág

Magyar ápolónő halt meg két időssel, amikor kigyulladt egy családi ház Ausztriában

Kedd hajnalban kigyulladt egy családi ház az ausztriai Voitsbergben, a házban két idős — egy 87 és egy 73 éves — és 53 éves magyar ápolónőjük vesztette életét — írta meg az ORF helyi kiadása.

A tűzoltókat hajnali negyed négykor kiasztották. A kapitányság mindössze 200 méterre van a családi háztól, mire azonban a tűzoltók kiértek a faszerkezetes házhoz, a lángok már magasra csaptak. Karl Gössler, a helyi tűzoltóság vezetője szerint ekkor már a ház teljes terjedelmében égett, ráadásul erős szél fújt, ami nehezítette a mentést. Megpróbáltak behatolni az épületbe, de már késő volt.

A ház egy erdős területnél található, a szél a pernyét a fás terület felé sodorta, ez külön veszélyt jelentett. A helyszínre 8 egység érkezett ki, öt Stájerországból, három pedig Karintiából, összesen 96 tűzoltó próbálta megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen az erdőre.

A ház olyan erővel lángolt, hogy a tűzoltók csak dél körül jelezték, hogy megfékezték a tüzet. A szerkezet megtartásához darut használtak, a mentéshez darut is bevetettek.

Kiemelt kép: Bereichsfeuerwehrverband Voitsberg/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik