Nagyvilág

Már Donald Tusk asztalán van a bölcsek jelentése a Fideszről

Az Európai Néppárt (EPP) február 3-4-ikén összeülő politikai gyűlése dönthet a tavaly márciusban felfüggesztett magyar tagpárt jövőjéről a pártcsaládban — írta meg a Népszava.

A lapot az EPP-hez közelálló források arról tájékoztatták, hogy elkészült a Fidesz politikáját értékelő háromtagú bizottság, az úgynevezett „bölcsek” jelentése, és már Donald Tusk pártelnök asztalán fekszik. A politikus egyeztet a tagpártokkal, német lapértesülés szerint hamarosan találkozót kezdeményez Orbán Viktor pártelnökkel. Forrásaik szerint

a következő négy hétben fog eldőlni, hogy az EPP milyen sorsot szán a Fidesznek.

A lap arról ír, hogy a megszólaltatott szakemberek nemigen tartották elképzelhetőnek, hogy a Fidesz megússza az elszámoltatást, és visszatér a kereszténydemokrata pártcsaládba. Valószínűbbnek ítélték a felfüggesztés meghosszabbítását, vagy a döntés néhány hónappal történő elhalasztását, kevésbé a párt kizárását. Lehetségesnek tartják azt is, hogy végül a Fidesz veszi a kalapját, meg sem várva, hogy határozzanak róla. A Népszava meg nem erősített hírek alapján arról ír, hogy a Fidesz kijelölt „bölcsei” ellenjelentésen dolgoznak, amelyben feltehetőleg az EPP politikai irányvonalát minősítik.

Kiemelt kép: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik