Nagyvilág

Netanjahut óvóhelyre menekítették egy kampányfellépésről

Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu kénytelen volt megszakítani a szerdán Askelonban tartott kampánybeszédét egy rakétatámadás miatt.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy a palesztin fennhatóság alatt álló területektől 12 kilométerre fekvő városra rakétát lőttek ki. A robbanó eszközt a Vas Kupola légvédelmi rendszer a becsapódás előtt megsemmisítette.

A Guardian cikke szerint az egyik helyi tévéadó közvetítette a konzervatív Likud párt vezetéséért kampányoló miniszterelnök beszédét. A felvételen látható volt, hogy a légvédelmi szirénák bekapcsolódása után Netanjahut testőrök gyűrűjében levitték a színpadról, és egy óvóhelyre kísérték.

Szeptember óta ez már a második eset, hogy palesztin támadás miatt Netanjahunak félbe kellett szakítani egy nyilvános fellépését.

A miniszterelnök számára a párton belüli szavazás a márciusban esedékes újabb általános választás miatt fontos. Izraelben márciusban lesz egy éven belül a harmadik választás, miután az előzőt voksolást megnyerő Benny Gantznak nem sikerült többségi kormányt alakítania.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik