Nagyvilág

Bejött a diszkóbusz a sógoroknak

Egyre több burgenlandi fiatal használja az úgynevezett diszkóbuszjáratokat. Hogy pontosan hány életet mentett meg eddig a szolgáltatás, nem tudni, de valószínűleg sokat.

Nagy sikerrel üzemelnek Burgenlandban az úgynevezett diszkóbuszjáratok – írta meg a Nyugat.hu. A diszkójáratok létrehozásának legfőbb oka az volt, hogy csökkenteni kívánták a hétvégi szórakozóhelyekről hazafelé tartók által okozott, illetve elszenvedett balesetek számát. A diszkóbalesetek okai között szerepel az alkohol- és kábítószer-fogyasztás, de a fáradtság, a figyelmetlenség vagy éppen a felfokozott a hangulat is.

Jelenleg 13 vonalon futnak a buszok, de a rendszer a jövőben tovább bővül, januártól például Bécsbe is el lehet majd diszkóbuszozni szombatonként Burgenlandból, és olyan helyszíneket is bekapcsolnak, amelyek nem hivatalos partnerei a szolgáltatásnak – olvasható a Nyugat.hu-n.

Facebook / Discobus Burgenland

Ez utóbbi egyébként az eddiginél drágább szolgáltatás lesz, öt euróba kerül majd, míg a normál díjszabás két euró.

A diszkóbuszhálózatot magántársaságok üzemeltetik, de azt a tartományi költségvetés is támogatja évi 170 ezer euróval. Az idén már 26 ezren vették igénybe a szolgáltatást, ami kétezerrel több, mint tavaly.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik