Nagyvilág

Halálra éheztette gyermekét egy vegán házaspár Floridában

Emberöléssel vádolták meg egy floridai házaspárt, miután meghalt másfél éves gyermekük, aki csak nyers zöldségeket és gyümölcsöket kapott enni.

A 18 hónapos kisfiú teste már teljesen kihűlt, mire az anyja észrevette, hogy nem lélegzik. A kiérkező mentők már csak a gyerek halálának beálltát tudták megállapítani. A kisfiú testsúlya a 8 kilót, vagyis egy egészséges, 7 hónapos gyerek súlyát sem érte el. Miután a halottkém megállapította, hogy a kisfiú halálát súlyos alultápláltság szövődményei okozták, a szülőket letartóztatták – írja a Daily Beast.

A 30 éves Patrick O’leary és felesége, a 35 éves Sheila O’leary azt mondták, a család vegán étrend szerint él, vagyis nem fogyasztanak semmilyen állati eredetű táplálékot. Meghalt gyermeküket anyatejjel, valamint nyers zöldségekkel és gyümölcsökkel, többek között avokádóval, mangóval, banánnal táplálták. Azt elismerték, hogy a halálát megelőző hét napban, a gyerek nem kapott szilárd táplálékot.

Amira Fox államügyész egy szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a család házában uralkodó borzalmas állapotokat ügyészként és anyaként sem fogja soha elfelejteni. Hozzátette az étrend, amit a szülei a meghalt gyereknek biztosítottak felért egy kínzással.

A házaspár négy gyermeket nevelt, az idősebbek 3 – 11 évesek. Mindannyian az extrém elhanyagoltság, és a gyermekbántalmazás jeleit mutatták. A legidősebb gyereket azóta a biológiai apja vette magához, a testvérei állami gondoskodásba kerültek.

A szülők bírósági tárgyalása december 23-án lesz, melyen akár halálbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

(Kiemelt képünkön Patrick és Sheila O’leary, fotó: a Lee megyei sheriff hivatala)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik